akord laminatkuhinja 1

Akord d.o.o.

Trgovina,proizvodnja i usluge, proizvodnja namještaja
Veliki kraj 131,Županja 32270
žiro račun:2340009-1110309063
OIB:97777678206

 

Laminatni podovi
Pločasti matrerijali
Električni alati i pribor
Motorne pile, trimeri i kosilice
Ručni alati
Aparati i pribor za zavarivanje
Brusni i rezni pribor
Okovi za namještaj
Boje i lakovi sa mješaonom boja
Kompresori, agregati, vrtne pumpe
Opločnjaci i rubnjaci
Roba široke potrošnje
Vijčana roba, čavli i metalna galanterija

 

Pločasti materijali

U ponudi imamo cijelokupnu paletu pločastog materijala -

neoplemenjenu ivericu, MDF ploče, oplemenjeu ivericu, furniranu ivericu, OSB ploče, radne ploče, zidne lajsne, rubne trake, prozorske klupčice

Naši stručni djelatnici rado će Vam savjetom pomoći. Ukoliko imate pitanja, molimo da kratak upit pošaljete e-mailom.

 

MDF ploče

 

su ploče vrhunske kvalitete, dobivaju se defibrilacijom drvne sječke.srednje gustoće770- 800kg/m3.

Obostrano su brušene, koriste se za izradu kvalitetnog namještaja, zidnih obloga i u proizvodnji vrata i sl. Mogu se obložiti folijiom,furnirom, mehanički obraditi ili lakirati.

Debljina 3,1;4;5;6;8;10;12;16;18;19;22;25,28;30mm

Proizvođači: Kaindl

 

Oplemenjena i neoplemenjena iverica

 

Oplemenjena iverica je obostrano oplemenja dekorom, služi za izradu korpusa, dijelova namještaja i za opremanje interijera.Dekorativni sloj može biti jednobojan ili u imitaciji drva,impregniran melaminskom smolom.Osnovne karakteristike jesu postojanost boja, jednostavno održavanje te otpornost na mehaničke, toplinske i kemijske utjecaje. Rubove obljepljujemo 2mm ABS-om ili meleminskom trakom.

Debljina 10,12,16,18,25,38mm

Format 2800x2070mm

Proizvođač: Kaindl, Egger

 

Neoplemenjena iverica se pravi od iverja različitih vrsta drveta, koji se određenim postupkom vezuju. Srednji sloj ploče je od krupnijeg iverija, dok su oba površinska sloja od sitnijeg iverja. Ove ploče imaju široku primjenu, a naročito tamo gde je potrebna ploča dobrih fizičkih svojstava uz povoljnu cijenu. Najčešće se koristi u izradi tapaciranog namještaja. Sirova iverica je predviđena da se koristi u suhim uslovima.

 

Proizvođač:  

Debljina    8mm, 10mm, 14mm, 16mm, 18mm, 25mm, 28mm i 38mm 

Format      2750mm x 2070mm

 

OSB ploče

 

su višeslojne ploče proizvedene od tankog i širokog iverja, specifičnim načinom spajanja pojedinih slojeva postiže se odlična stabilnost oblika ploče.

Osobine su niska volumenska težina, dobra obradljivost, povoljna cijena, visoka postojanost oblika i homogenost.

Udio formaldehida ograničava se na prirodani udio formaldehida u drvu. Ove osobine čine da OSB ploče nalaze široku primjenu u suvremenom graditeljstvu npr. kao podne i zidne obloge, pregradni zidovi, za oblaganje potkrovlja itd.

Debljina 12,15,18,22 mm

Format 2500 x 1250 mm

 

Radna ploča

 

Ploča koja je sa gornje strane oplemenjena visokotlačnim laminatom,a naličje vodootpornim ravnotežnim papirom.Upotrebljava se uglavnom za izradu kuhinjskih radnih ploča ali se primjenjuje i u ostalim područjima modernog interijera.Jednostavno se održava,otporna je na mehaničke,toplinske i kemijske utjecaje,dugovječnost,neškodljivost u dodiru sa hranom a i postojanost boje je osigurana.

Debljina 38 mm

Format 4100 x 600mm

Proizvođač: Kaindl

 

Prozorske klupčice

 

Prozorske klupice dijelimo na unutrašnje i vanjske klupice. Uz to što su estetski dodatak prozoru, prozorske klupice su ujedno i odlišno arhitektonsko riješenje koje služi za odvod oborinske ili kondenzirane vode od prozora. Kod ugradnje prozorskih klupica potrebno je voditi računa o montaži jer se različite klupice ne montiraju jednako.

Unutrašnje klupice

Unutrašnje prozorske klupice mogu biti izrađene od različitih materijala. Vrlo popularne unutrašnje klupice su PVC klupice u imitaciji mramora, klupice od ljevanog mramora ili unutrašnje klupice od granita.

Sve navedene klupice imaju postojan sjaj i nakon nekoliko godina, za razliku od običnih mramornih klupica koje izgube sjaj pod utjecajem bilo vlage sa prozora ili iz tegli sa cvijećem.

 

Vanjske klupice

Vanjske klupice se jednako kao i unutrašnje klupice proizvode iz nekoliko vrsta materijala. Najčešće se izrađuju aluminijske klupice, mramorne ili granitne klupice. Vanjske PVC klupice se isporučuju znatno rijeđe jer su jedino bijele PVC klupice postojane na atmosferilije. Izvedba vanjskih pvc klupica sa imitacijom drveta ili mramora nisu toliko postojane boje jer je zapravo imitacija drveta ili mramora izrađena sa PVC folijom.

Pravilna montaža vanjskih klupica je vrlo važna zbog kvalitetnog odvoda vode od prozora.