Glet Premium 8 KG u kanti Chromos Svjetlost

9,29 

Na zalihi

SKU: 10034103 Kategorija:

Opis

OPIS PROIZVODA – Glet Premium 8 KG u kanti Chromos Svjetlost

PREMIUM GLET je disperzivna masa za fino gletanje unutarnjih zidnih i stropnih površina, za popunjavanje manjih udubina i pukotina. Koristi se za građevinske podloge kao što su: fine mineralne žbuke, vlakneno-cementne i gips-kartonske ploče, ploče od iverice, beton (star najmanje 1 mjesec), neožbukane zidove od porobetona.

PRIMJENA

Podloga mora biti suha, čvrsta, čista, nesmrznuta, bez iscvjetavanja i ostataka oplatnih ulja. Preporuča se sve podloge prethodno impregnirati SIMPRA univerzalnom fasadnom impregnacijom razrijeđenom vodom u omjeru 1:1. PREMIUM glet se može nanijeti 6 sati nakon impregniranja podloge u normalnim uvjetima temperature i relativne vlage zraka (T=20°C, rel. vl= 65%). PREMIUM GLET nanosi se u dva sloja ručno ili strojno.

VRSTA PROIZVODA Premium glet je disperzivna masa za fino gletanje unutarnjih zidnih i stropnih površina, za popunjavanje manjih udubina i pukotina.
RAZRJEĐIVAČ Za ručni nanos se ne razrjeđuje. Za strojni nanos razrjeđuje se s maksimalno 3% vode.
IZGLED PREMAZA Gladak, mat PODRUČJE PRIMJENE Koristi se za građevinske podloge kao što su: fine mineralne žbuke, vlaknenocementne i gips-kartonske ploče, ploče od iverice, beton (star najmanje 1 mjesec), neožbukane zidove od porobetona.

NAČIN NANOŠENJA

Podloga mora biti suha, čvrsta, čista, nesmrznuta, bez iscvjetavanja i ostataka oplatnih ulja. Preporuča se sve podloge prethodno impregnirati Simpra univerzalnom primerom razrijeđenom vodom u omjeru 1:1. Premium glet se može nanijeti 6 sati nakon impregniranja podloge u normalnim uvjetima temperature i relativne vlage zraka (T=20°C, rel.vl= 65%). Premium glet nanosi se u dva sloja ručno ili strojno. Drugi sloj gleta nanosi se tek na potpuno osušeni prvi sloj. Debljina pojedinog sloja treba biti od 1-2 mm, a ukupna debljina dvoslojnog nanosa oko 3 mm. Ručno nanošenje: prije primjene masu dobro izmiješati u originalnoj ambalaži. Glet masu potrebno je nanijeti nehrđajućoj čeličnom gladilicom na podlogu, višak materijala ukloniti također čeličnom gladilicom, a površinu odmah fino zagladiti. Nakon što je prvi sloj potpuno suh nanijeti drugi sloj gleta, zagladiti ga i nakon sušenja ga obrusiti finim brusnim papirom ( strojno ili ručno brušenje, preporuka brusnog papira br. 220) i otprašiti.

Strojno nanošenje: glet masu nanijeti strojem, dobro razvući po površini i odmah fino zagladiti metalnim gleterom, nanijeti u dva sloja. Po potrebi prije strojnog nanosa glet razrijediti sa 3 % vode i dobro izmiješati. Prilikom ugradnje temperatura zraka i podloge ne smije biti niža od +5°C i viša od +35°C, a relativna vlaga zraka ne smije biti veća od 80%. Disperzivni premazi mogu se nanositi na potpuno osušeni, obrušeni i otprašeni završni sloj gleta.

MEĐUPREMAZNI INTERVAL Međupremazni interval je oko 12 sati u normalnim uvjetima temperature i relativne vlage zraka (T=20°C, rel.vl= 65%).

SADŽAJ

SADRŽAJ SUHE TVARI 70±1 %
GUSTOĆA 1,5-1,65 kg/l (HRN EN ISO 2811-1:2016)
HOS VRIJEDNOST HOS: A(a), 30 g/l; maks. 6 g/l
POTROŠNJA 0,5-0,75 kg/m² po mm debljine sloja (ovisno o hrapavosti površine)
PAKIRANJE 1 kg, 3 kg, 8 kg, 25 kg
SKLADIŠTENJE Skladištiti u suhim i dobro ventiliranim prostorima izvan izravnog dosega sunčevih zraka na temperaturi od +5 do +30 °C. NE SMIJE SMRZNUTI!
ROK VALJANOSTI Najmanje 1 godina u originalno zatvorenoj ambalaži.

POTROŠNJA 0,5 – 0,75 kg /m2 za 1 mm debljine sloja ( ovisno o hrapavosti površine )

RAZRJEĐIVAČ Nije potrebno za ručni nanos, za strojni nanos s maksimalno 3% vode.

PAKIRANJE 8 kg

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Dodatne informacije

Težina 10 kg