Opremanje vrtića u Češkom selu

(izvor: portal53.hr)

U Maloj vijećnici Grada Petrinje 15.06.2020. godine je potpisan ugovor za opremanje vrtića u Češkom selu. Ugovor vrijedan 697.585,20 kuna bez PDV-a (odnosno 871.981,50 kuna s PDV-om) potpisali su petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i Mario Špoljar, direktor tvrtke Akord d.o.o. iz Županje.

 

„Uvijek se veselim kad imam neke ugovore pred sobom i kad ih potpisujem, a pogotovo kad su u pitanju ugovori koji su vezani za našu djecu, za našu budućnost, za naš grad. S ovim Intervencijskim planom – pilot projektom „Pet gradova“, potvrđujemo da je to jedna dobra priča i da mi stvarno ostvarujemo snove naše djece i roditelja, svih onih koji će koristiti naš vrtić. Ova investicija je značajna, ovdje se radi o 871 tisući kuna s PDV-om. Očekujem od vaše firme da date sve od sebe da u rokovima napravite posao. Mi ćemo ovih dana imati tehničke prijeme. Nadam se da će sve proći u najboljem redu, tako da poslije toga vi ispunite ugovor o opremanju u svojih mjesec dana roka i da u zakazanim rokovima, naš vrtić s uporabnom dozvolom možemo staviti na dispoziciju svima onima kojima to bude trebalo“,  rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dumbović.

 

Tvrtka Akord d.o.o. iz Županje bavi se proizvodnjom namještaja i trgovinom, te proizvodnjom električne i toplinske energije. Ovo im je drugi posao koji putem javnog natječaja obavljaju za Grad Petrinju, podsjetio je direktor i vlasnik tvrtke, Mario Špoljar.

 

„Tvrtka Akord je i sama korisnica sredstava Europske unije i iz predpristupnih fondova povukli smo oko 900 tisuća eura bespovratnih sredstava. Jako velika je stvar što i vi i vaš tim aplicirate projekte na EU fondove. Mi smo s Gradom Petrinja već surađivali na projektu opremanja svlačionica i nadam se da ste bili zadovoljni poslom koji smo obavili. Tvrtka Akord želi biti prijatelj Gradu Petrinji i s obzirom na to da je ovo već drugi posao za koji smo se javili na natječaj i koji ćemo odraditi za Grad, trudit ćemo se da opravdamo povjerenje i napravimo to što će biti za vašu i našu djecu, bez obzira što ja ne živim ovdje. Kako sam već rekao, tvrtka Akord želi biti prijatelj i ovom prigodom ćemo donirati Gradu Petrinji nešto – neću vam donirati financijska sredstva, više bih vam htio donirati nekakva namjenska sredstva, nešto što će ostati za uspomenu i sjećanje na suradnju tvrtke Akord i Grada Petrinje. Nadam se da će ta suradnja biti uspješna i dobra i u budućnosti“, kazao je direktor Akorda, Mario Špoljar.

 

Detalje financiranja projekta opremanja vrtića u Češkom selu ukratko je pojasnila Vlasta Vuglec, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Grada Petrinje

 

„Na namještaj će ići 590 tisuća, a na opremanje kuhinje 100 tisuća, što ukupno čini tih 700 tisuća, s PDV-om 872 tisuće. U namještaj su uključene i igračke za dječji vrtić“.

 

Što se građevinskih radova tiče, Vuglec je kazala da ovih dana očekuju primopredaju dokumentacije, kako bi gradonačelnik mogao podnijeti zahtjev za uporabnom dozvolom. Ako sve bude išlo po planu, tehnički pregled vrtića očekuje se početkom srpnja. Uređen i potpuno opremljen, vrtić u Češkom selu prve bi skupine mališana trebao primiti početkom nove pedagoške godine.